In de wijken

Foto's van de bibliotheekvoorzieningen in de wijken

Bibliotheekvoorzieningen in de wijken

De Bibliotheek Schiedam is ook in de wijken in Schiedam te vinden.

Door samen te werken met burgerinitiatieven en vrijwilligers is dit financieel haalbaar, waardoor Schiedammers weer dichtbij huis gebruik kunnen maken van de diensten van de Bibliotheek Schiedam.

De Bibliotheek in Wijkcentrum De Brug

Op 6 oktober opende de Bibliotheek in Wijkcentrum De Brug haar deuren onder grote belangstelling van de omwonenden. Shantykoor Stuurloos trad op, de aanwezigen genoten zichtbaar en de mensen stonden in de rij om de nieuwste kleinste Bibliotheek van Schiedam in te gaan. In dit gezellige wijkcentrum onder de Heijermansflat is een leestafel met de nieuwste kranten en tijdschriften te vinden en staat een kleine collectie, gericht op volwassenen, klaar om uitgeleend te worden. Ook kunnen geleende materialen hier ingeleverd worden.

De Bibliotheek in Hof in Zuid

Op 11 september opende Hof in Zuid met daarin ook een bibliotheekvoorziening. Ook de bewoners van de Gorzen kunnen hierdoor dicht bij huis neerstrijken aan de leestafel vol kranten en tijdschriften en leden kunnen boeken, dvd’s, blu-rays en games ophalen, lenen en weer inleveren.

De Bibliotheek in De Nieuwe Harg

Vorig jaar openden de Bibliotheek in De Nieuwe Harg van de Frankelandgroep, aan het Hargplein 116. Hier is een collectie gericht op senioren, een koffiebar en een leestafel te vinden en is het mogelijk om bestelde materialen af te halen en in te leveren.

De Bibliotheek in De Klinker

Ook de Bibliotheek in De Klinker opende in 2013 haar deuren. In deze jeugdbibliotheek in Basisschool De Klinker kan iedereen uit Schiedam terecht en is het mogelijk, bestelde materialen (voor elke leeftijd) op te halen en weer in te leveren.

de Bibliotheek in De Erker

Zaterdag 29 november is de Bibliotheek in Wijkcentrum De Erker aan de Jan van Avennesstraat 32, in Schiedam-West geopend. Deze bibliotheekvoorziening krijgt een collectie voor alle leeftijden en dient ook als ophaal en inleverpunt.

Mijn Bibliotheek en de ‘Wise app’

Door in te loggen in ‘mijn Bibliotheek’ of gebruik te maken van de ‘wise app’ kan, ook buiten de openingstijden van de Bibliotheek, in de catalogus worden gezocht, gereserveerd en verlengd worden en is het mogelijk om het bestelde door de vervoersdienst naar één van de bibliotheekvoorzieningen in Schiedam te laten brengen.

Op het moment dat de bestelling op de plek van de keuze is of het leentermijn bijna verstrijkt, krijgen leden hier per e-mail bericht over. Het is dan ook belangrijk om de contactgegevens up-to-date te houden zodat meldingen verstuurd kunnen worden.

Kom langs en ontdek het gemak

In de bibliotheekvoorzieningen staan vrijwilligers en medewerkers van de Bibliotheek Schiedam klaar om te helpen vinden wat u zoekt. Kom langs, ontdek de mogelijkheden in eigen buurt en profiteer van de openingsactie waarbij nieuwe leden 25% korting krijgen op het lidmaatschap voor het eerste jaar. Download de kortingsbon onderaan dit artikel of vraag om de folder. (De actie loopt tot 15 februari 2014).