Week van de Mediawijsheid 2018

Logo Week van de Mediawijsheid.

Thema: Heb jij het onder de duim?

Bijna iedereen kan wel eens een tip of helpende hand gebruiken in het omgaan met media.

Van 16 t/m 23 november 2018 vindt de Week van de Mediawijsheid 2018 plaats. Het thema dit jaar is Heb jij het onder de duim?. Die vraag wordt in het hele land gesteld aan kinderen, jongeren en volwassenen. Want of het nu gaat om het regelen van bankzaken, het kiezen van een profielfoto of het beheren van je privacy instellingen: bijna iedereen kan wel eens een tip of helpende hand gebruiken.

Op scholen wordt door groepen 7 en 8 het spel Media Masters gespeeld, een spannende serious game die veel mediawijsheid vraagt van de kinderen. Aanmelden kan tot 9 november op www.mediamasters.nl

Voor leerkrachten en ouders is deze week een goede aanleiding om dit belangrijke onderwerp ter sprake te brengen. En om allereerst jezelf een aantal vragen te stellen. Zoals: wat versta ik onder mediawijsheid, hoe mediawijs ben ik zelf, en hoe kan ik de mediawijsheid van mijn leerlingen of kinderen vergroten?

Op de site van de Week van de Mediawijsheid word je op weg geholpen: www.weekvandemediawijsheid.nl