Weekoverzicht

Foto van de lamp boven de leestafel in de Korenbeurs. fotograaf: John Valk

Weekoverzicht 28 september tm 4 oktober

Wat er allemaal te doen is bij de Bibliotheek Schiedam?

Schiedamse monumenten op doek

Dankzij vele positieve reacties, is de expositie met werken van Rudi Atman verlengd tot donderdag 8 oktober. Dus kom naar de Korenbeurs om de Schiedamse monumenten op doek, van de hand impressionistisch schilder Rudi Atman, te bewonderen.

ratman

Kunst om tegenaan te liggen

Op de eerste etage van de Korenbeurs is de expositie “Kunst wil tegen je aan komen liggen”  te bezichtigen. Gastcurator Jan Gordijn, griffier van de Schiedamse gemeenteraad heeft werken van het Centrum voor Beeldende Kunst uitgezocht die tijdens openingsuren van de Bibliotheek in de Korenbeurs te bezichtigen zijn.

Werk CBK

Voorlezen en nooit meer verdwalen met je eigen kompas

Woensdagmiddag 30 september is er weer heel veel voor kinderen in de Korenbeurs.

Om 14.00 uur kunnen kinderen hun eigen kompas maken (6 t/m 12 jaar) en in de jeugdhoek leest de voorleesbrigade vanaf 14.30 uur voor uit de mooiste prentenboeken (4 tot 8 jaar).

kompas maken  jeugdwerkplaats meisje

Bijna Kinderboekenweek

En… ‘ Raar maar waar..’  het is van woensdag 7 tot en met 17 oktober weer  Kinderboekenweekfeest!!! De Korenbeurs staat drie middagen lang bol van de activiteiten. Doe mee met proefjes, maak je eigen tekenrobot, schater van het lachen om de voorstelling ‘Gekke Koeien’, luister naar gekke verhalen en doe mee met de natuurquiz en maak kans op een gratis lunch bij Vol-koren. Kijk snel in de agenda en ontdek wat er allemaal te doen is.

Boekenlegger Kindderboekenweek feest 2015 raar maar waar2

Schiedam Leest; Najaarsbijeenkomst Ida Gerhardgenootschap

Zaterdag 3 oktober vindt de najaarsbijeenkomst van het Ida Gerhardt genootschap plaats in Schiedam. Na de onthulling van een van haar gedichten op het pand aan de Overschiesestraat 44  is het mogelijk – om tegen een vergoeding – deel te nemen aan deze najaarsbijeenkomst die start om 14.00 uur in de Bibliotheek in de Korenbeurs met voordrachten door Mieke Koenen en Nina Willems. Hierna wordt er gewandeld langs plekken in de stad die een rol speelden in het leven van de familie Gerhardt.

Inschrijven voor het Groot Schiedams Dictee is mogelijk

groot schiedams dictee foto 2014

Foto: Jan van der Ploeg

Inschrijven voor het Groot Schiedams Dictee is weer mogelijk. Donderdag 5 november vindt het dictee ‘ Schiedam in de kaarten gekeken’, voorgelezen door burgemeester Lamers plaats. Meedoen kost € 10,00. De opbrengst wordt gebruikt om laaggeletterdheid in Schiedam tegen te gaan.

In de agenda is meer informatie over bovenstaande exposities en activiteiten te vinden.

De Bibliotheek in de Korenbeurs

De Bibliotheek in de Korenbeurs is zeven dagen per week vanaf 10.00 uur geopend. Kom langs en ontdek de binnentuin, de collectie, de werkplekken met prachtig uitzicht over Schiedam, schuif aan aan de leestafel en geniet van (h)eerlijk eten van Vol-Koren met ingrediënten uit de moestuin in de Korenbeurs.

Bibliotheekvoorzieningen bij samenwerkingspartners in de wijken

In de wijken in Schiedam is de bibliotheek te vinden bij samenwerkingspartners. In de Erker, De Brug, De Nieuwe Harg, Hof in Zuid en Basischool De Klinker staat ook collectie van de Bibliotheek Schiedam en is het mogelijk om reserveringen af te halen en materialen in de leveren. Bekijk de adressen en openingstijden.