Weekoverzicht

Foto van een lezing in de Beurszaal

12 tot en met 18 oktober 2015

Wat er deze week allemaal te doen is bij de Bibliotheek Schiedam?

Raar maar waar…. Kinderboekenweek!

Het is Kinderboekenweekfeest in de Korenbeurs!!! Kom woensdag 14 en zaterdag 17 oktober langs en beleef spannende, leuke en gekke avonturen; wek je eigen energie op, lijm met melk, geniet van theater, maak je eigen snot, doe te gekke proefjes en laat je voorlezen.

Kijk snel in het agendapunt om het programma te bekijken.

Kinderboekenweek 2015

Digitaal spreekuur in De Brug

Dindsdag 13 oktober is er vanaf 14.00 uur een digitaal spreekuur in de Bibliotheek in De Brug aan het Heijermansplein 35. Neem mobiel, laptop, tablet of e-reader mee krijg gratis advies.

mobile devices1

Positief opvoeden: creatieve kinderen

Dinsdag 13 oktober geven medewerkers van het Stedelijk Museum Schiedam tijdens Positief Opvoeden tips om de creativiteit van kinderen te stimuleren. Deelname is gratis. Inloop om19.00 uur. Inschrijven is nodig en kan via kidsadvies@komkids.nl.

kliederkind

Kunstlezing: Outsider Art

Donderdagavond 15 oktober verzorgt Jules van der Vuurst de Vriesom 19.30 uur een lezing over Outsider Art, over kunstenaars die nergens bij lijken te passen, die hun eigen weg gaan en los staan van iedere stroming.  Kaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar in de Korenbeurs en het Stedelijk Museum Schiedam.

outsider art

Inschrijven voor het Groot Schiedams Dictee is mogelijk

Inschrijven voor het Groot Schiedams Dictee is weer mogelijk. Donderdag 5 november vindt het dictee ‘ Schiedam in de kaarten gekeken’, voorgelezen door burgemeester Lamers plaats. Meedoen kost € 10,00. De opbrengst wordt gebruikt om laaggeletterdheid in Schiedam tegen te gaan.

Groot Schiedams Dictee

Kunst om tegenaan te liggen

Op de eerste etage van de Korenbeurs is de expositie “Kunst wil tegen je aan komen liggen”  te bezichtigen. Gastcurator Jan Gordijn, griffier van de Schiedamse gemeenteraad heeft werken van het Centrum voor Beeldende Kunst uitgezocht die tijdens openingsuren van de Bibliotheek in de Korenbeurs te bezichtigen zijn.

CBK Logo 600x221

In de agenda is de volledige agenda en meer informatie over bovenstaande exposities en activiteiten te vinden.