Weekoverzicht week 45

Foto van deelnemers van het Groot Schiedams Dictee

Wat er deze week allemaal te doen is?

Kookboekenweek en Groot Schiedams Dictee 2015

Groot Schiedams Dictee 2015

De Bibliotheek Schiedam en Rotaryclub Schiedam-de Veste organiseren op donderdag 5 november, de tiende versie van het Groot Schiedams Dictee. Het thema is dit jaar: “Schiedam in de kaarten gekeken”. Burgemeester Lamers leest het dictee voor.

Kookboekenweek

De Bibliotheek Schiedam zet van 26 oktober tot en met zondag 8 november de kookboeken in het zonnetje in de moestuin in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Schiedammers kunnen tot 8 november hun favoriete recepten delen door deze (met foto) op de Facebookpagina te plaatsen of te mailen naar programmering@debibliotheekschiedam.nl. Zo wordt, bij genoeg inzendingen, een uniek receptenboek van Schiedam gemaakt.

persberichtafbeelding kookboekenweek 

Nederland Leest

November is de maand van de grootste nationale leescampagne Nederland Leest. Alle leden van de bibliotheek kunnen van 1 tot en met 31 november een gratis exemplaar van een prachtige korte verhalenbundel ophalen. Deze bundel is samengesteld door A.L. Snijders, uitvinder van het zkv (zeer korte verhaal). Een must-have voor elke liefhebber van korte verhalen met pareltjes van onder andere Hugo Claus, Ischa Meijer en Martin Bril zorgen voor uren leesplezier.

De bundels zijn op te halen bij alle voorzieningen van de Bibliotheek Schiedam, hierin zit een extra katern met verhalen van auteurs uit uw eigen provincie.

Logo van Nederland Leest

 

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.