Zomerlezen met de VakantieBieb

Foto van een vrouw met een telefoon met de LuisterBieb app

Gratis voor leden én niet-leden

De Bibliotheek geeft deze zomer weer een cadeau weg: de VakantieBieb-app

Vanaf 1 juli staat de VakantieBieb voor iedereen online. De VakantieBieb biedt een leuk leespakket voor het hele gezin met romans, thrillers, kinderboeken, tijdschriften, reis- en taalgidsen en een medisch naslagwerk. Ideaal voor de vakantie.

Gevarieerd aanbod

Het aanbod is divers: voor jongere kinderen is er bijvoorbeeld Zwaarden en zweefmolens: de piraten van hiernaast van Reggie Naus en Hup Fien! van Harmen van Straaten, voor oudere kinderen


Het leven van een loser van Jeff Kinney en De verschrikkelijke badmeester van Jozua Douglas. Bestsellerschrijvers als Herman Koch, Saskia Noort en Nicci French staan erbij net als Stephen King. Of het meeslepende Toen ik je zag van Isa Hoes. Qua tijdschriften is er voor mannen en vrouwen: WK-editie van Hard Gras, Libelle, Flair, Panorama en Fashionata. Inspiratie én de juiste woorden en zinnen zijn te vinden in de reis- en taalgidsjes.

E-books lezen zonder internet

De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De boeken die je kiest komen in je boekenkast te staan. Na het downloaden is geen internetverbinding meer nodig voor het lezen van de e-books. Ideaal dus voor de vakantie of voor onderweg.

‘Bibliotheken zijn ervoor om mensen te inspireren met lezen en leren, ook digitaal. Dit jaar hebben we voor de VakantieBieb een écht vakantiepakket voor het hele gezin samengesteld. Laagdrempelig, makkelijk en voor elk wat wils’, aldus Diederik van Leeuwen, directeur van Bibliotheek.nl.

Stichting Bibliotheek.nl (BNL) ontwikkelt in opdracht van het ministerie van OCW en in nauwe samenwerking met de openbare bibliotheken de digitale bibliotheek. De VakantieBieb en de LuisterBieb zijn twee speciale apps, die naast e-books ook deel uitmaken van het pakket aan digitale diensten dat zij aan openbare bibliotheken beschikbaar stelt. De LuisterBieb laat kinderen en volwassenen ontdekken hoe leuk en makkelijk een boek luisteren is.

Bibliotheekleden kunnen e-books van de Bibliotheek lezen via het e-bookplatform. Daarop zijn meer dan 5.000 titels beschikbaar.

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.